Kvalitetsvine fra små producenter |Fri fragt ved køb over 1000 kr |Personlig rådgivning

Vin fra Stellenbosch

Vin fra Stellenbosch har sine rødder i den sydafrikanske by af samme navn. Byen Stellenbosch ligger 50 kilometer nordøst for Cape Town langs Eerste River. Stellenbosch er uden sammenligning den mest kendte vinregion i Sydafrika. Et kuperet terræn kendetegner regionen, og dette terræn er tildækket af smukke, frodige vinmarker.

Stellenbosch er den vigtigste vinregion i Sydafrika. Her dyrkes og forskes, og med en sydafrikansk vin er du sikret vinkvalitet i topklasse. Du finder i Stellenbosch både de store kendte vine, primært på Cabernet Sauvignon, men også en masse mere eller mindre kendte på en masse forskellige druer, hvor bla. shiraz gør sig virkelig godt i Stellenbosch. 

Er du mere til hvidvin, producerer stellenbosch vin også fantastiske hvidvine. De leverer skøn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Shiraz og Chenin Blanc, som alle dyrkes i vinregionen. 

Den sydafrikanske region har sjældent en temperatur over 20 grader celsius, hvilket gør forholdene for vindyrkning ekstra gode netop her. Den relativt lave temperatur skyldes svale atlanterhavsbriser, der køler det ellers varme sydafrikanske klima.

Stellenbosch er en vinregion med forskellige jordtyper, og det kommer selvfølgelig til udtryk i de forskellige vine. Derfor kan du roligt gå på opdagelse i en verden af Stellenbosch vine. Her er der helt sikkert noget for dig.


Se vores stellenbosch rødvin og hvidvin:
Grangehurst
MK Vintners
Mooiplaas
Hilton
Heron Ridge